20.09.2023

Update 20/09

Vandaag zijn met behulp van een kraanschip Gent de brugklap en het vast brugdeel op linkeroever van de noordelijke brughelft van de nieuwe Meulestedebrug geplaatst. Het vast brugdeel op rechteroever volgt later deze week, na het vullen én sluiten van het tegengewicht van het beweegbare brug. Daarna worden de assen en de cilinders geplaatst, wordt de brug op haar oplegtoestellen geplaatst én elektrisch aangesloten. Na het wegnemen van de stellingen wordt de brugklap op woensdag 27 september voor het eerst opgehaald. Tot dan is het scheepvaartverkeer gestremd. De volgende maanden wordt de brug en de omgeving klaargemaakt voor gebruik.

Voor het plaatsen van de nieuwe brug moet het wegverkeer omrijden. Van deze gelegenheid wordt gebruik gemaakt om in de omgeving het kruispunt van de New Orleansstraat en de Meeuwstraat volledig aan te leggen, om de verkeersafwikkeling er reeds tijdens de werken veiliger te maken. Bij gunstige weersomstandigheden kan het wegverkeer op woensdagmiddag 27 september opnieuw over de oude Meulestedebrug. 

Na de ingebruikname van de nieuwe noordelijke brughelft, zal de oude brug worden weggenomen. Dat is voorzien in het voorjaar 2024. De nieuwe Meulestedebrug moet zorgen voor een vlottere doorstroming van het weg- en scheepvaartverkeer.